Ældreplejen i Silkeborg

Mindre bureaukrati, mere frihed

Vi har i Silkeborg kommune nogle kerneopgaver der skal løses, herunder at tage os af de ældre i kommunen. Liberal Alliance i Silkeborg vil ikke være med til at se mennesker, der igennem et helt liv har tilført samfundet så meget godt som de ældre har, blive glemt og overflødiggjort.

Liberal Alliance Silkeborg vil se på de opgaver der skal løses, og finde ud af hvordan vi løser disse opgaver bedst. Her er det vigtigt at inddrage plejepersonalet, familien og borgeren.

Plejepersonalet skal inddrages fordi det er dem der til dagligt er sammen med borgeren og bedst ved hvad han/hun har brug for. Personalet skal have friheden til at løfte opgaven, og vi skal stole på at de kan løfte opgaven uden unødvendigt bureaukrati. Borgeren og familien skal inddrages, da det naturligvis er dem det drejer sig om, og derfor bedst ved hvordan deres hverdag er.

I Danmark er vi så heldige at vores plejepersonale er veluddannet og godt rustet til at løfte den opgave de får. Det er ikke en selvfølge, og derfor skal vi selvfølgelig give personalet frihed til at løfte de opgaver de er uddannet til, uden at deres tid skal gå med unødvendigt bureaukrati.

Kort sagt vil Liberal Alliance i Silkeborg vil kæmpe for at de ældre og deres pårørende får et godt tilbud, kæmpe for at plejepersonalet får frihed til at gøre deres arbejde. Det giver god mening!

Hvad har vi gjort på området i byrådsperioden 2014-17?

Vi har færdiggjort “Det gode hverdagsliv” på plejehjemmene (Læs mere her).

Vi har fået færdigbygget et stort og topmoderne plejehjem midt i Silkeborg, Marienlund.

Hvad vil vi kigge på i den næste periode?

Det gode samarbejde om hjemmeplejen” skal færdiggøres.

Hvert tiltag der understøtter mere frihed og mindre kontrol vil vi arbejde for. Vi stoler på at vores dygtige plejepersonale i Silkeborg sagtens kan udføre det arbejde de skal, uden at de skal kigges over skuldrene.

Vi vil arbejde for at plejehjemmene i Bryrup og Fårvang bliver renoveret, eller, endnu bedre, bliver friplejehjem, med udgangspunkt i at de hver bliver centrum for dem selv, i stedet for at være underlagt central styre fra Silkeborg.

Related Projects

Start typing and press Enter to search