Skolerne i Silkeborg

skole_1

Mere frihed til den enkelte skole

Den nye skolereform har gjort det muligt for den enkelte skole at bestemme mere over sig selv. LA Silkeborg mener det er godt at hver enkelt skole har mulighed for at skille sig ud og være unik, ingen skoler behøver at være ens!

Der skal være frihed til at vælge hvordan skolerne bedst tilrettelægger sig ud fra målgruppen, eleverne og ikke mindst forældre og lærere. Dette vil også være med til at familierne i kommunen har mere frihed til at vælge hvordan lige netop deres børn får den bedste hverdag. På sigt giver det også de familier der bor uden for Silkeborg Kommune, et bedre beslutningsgrundlag for hvor de skal bosætte sig i vores kommune. Det vil samtidigt være et stærkt redskab til at tiltrække nye skatteborgere til kommunen, at vores skoler klart fortæller hvad deres børn kan lære på netop denne skole.

Skolen er en vare som forældrene vælger til eller fra! Det har man forstået hos de private skoler hvor man markedsfører sig over for forældrene, og det skal de offentlige skoler også gøre. Skolerne og pasningstilbuddene skal markedsføre sig fordi de er med til og ganske afgørende for om vi trækker familier til kommunen eller om vi ikke gør!

Dette kræver naturligvis at skolerne har størst mulig frihed. LA Silkeborg vil kæmpe for at friheden til hver enkelt skole bliver endnu større, og det er skolelederne og forældrene der kender deres skole, lærere og elever bedst. Det er derfor treenigheden, Skoleleder, Skolebestyrelse og Forældre der primært skal styre de enkelte skoler.

Liberal Alliance tror fuldt og fast på at det er den enkelte lærer der gør den største forskel for om eleverne lærer meget eller knap så meget! Det har vi altid betragtet som ren logik, og det er så nu underbygget af en meget stor undersøgelse fra Dansk Pædagogisk Universitet her: DPU undersøgelse

Vi vil derfor kæmpe for at skolerne har mulighed for at belønne de lærere der gør et godt stykke arbejde.

 

Hvad har vi gjort på området i byrådsperioden 2014-17?

Liberal Alliance, med Morten Høgh i Byrådet, støttede ikke den store sammenlægning af skoler. Skolestruktur forslaget, som blev fremlagt af Udvalgsformand Søren Kristensen fra Socialdemokratiet, medførte for stor usikkerhed for hvor børnene skulle gå i skole, hvor de skulle modtage undervisning og meget andet. Sammen med andre fornuftige kræfter i Byrådet, og ikke mindst forældrene der indsamlede 10.500 underskrifter mod Søren Kristensens forslag, fik vi samlet lavet et bedre struktur forslag som giver klare spilleregler for hvornår en skole bliver for lille og hvad der så sker. Det gav sikkerhed for de mindst fra 0-6 klasse, som dermed kan være sikre på at gå i den lokale skole og et løfte om mere fokus på overbygningen så vi kan give vores børn et så godt udgangspunkt som muligt når de skal forsætte deres uddannelse.

Vi har understøttet alle tiltag for at renovere og gøre indeklimaet bedre på vores skoler!

 

Hvad vil vi kigge på i den næste periode?

I næste periode vil vi kigge på overbygningerne og hvor mange der skal være fremadrettet. Det mener vi dog ikke at Byrådet skal afgøre i første omgang, men at man i stedet over en periode finder ud af hvilke overbygningsskoler som forældrene helst vil sende deres børn på. Det kan kun gøres hvis der bliver fuldstændigt frit valg på overbygningsskolerne. Måske betyder det at eleverne fordeler sig jævnt på de nuværende overbygninger, og at vi derfor bevarer dem alle. Måske betyder det at nogle overbygninger ikke evner at tiltrække elever og forældre, og derfor må lukkes på grund af manglende tilslutning ligesom med de små skoler fra 0-6 klasse. Men det skal undersøges så vi får et oplyst valg i Byrådet, som så må tage den endelige beslutning.

Derudover vil vi forsætte renoveringer og forbedringer, så de fysiske rammer i skolen er gode og tidsvarende.

Vi vil arbejde for at de enkelte skoler får en klar profil!

Related Projects

Start typing and press Enter to search