Morten HøghSpidskandidat & Byrådsmedlem

Ordfører for Skole, Børnepasning og Kultur, Fritid og foreninger.

Født: 24. maj 1977 i Holstebro.

Min familie og jeg

Mit navn er Morten Dalgaard Høgh. Jeg bor til dagligt i Grauballe lige nord for Silkeborg, sammen med min kone og vores to børn på 4 og 7 år. Jeg holder meget af at bruge tid med familien på ferier, til sport, i naturen, i skolen og i børnehaven.

Min tid i byrådet

Jeg har siddet i Byrådet, siden jeg blev valgt ind som spidskandidat ved kommunalvalget i 2013.

Jeg kæmper for de frivillige foreninger, for gode lokalt forankrede folkeskoler med egne skolebestyrelser, for valgfrihed mellem kommunens tilbud, for mindst mulig kontrol og bureaukrati, tillid til de offentligt ansatte og for en attraktiv kommune med et fornuftigt skatteniveau.

I mit byrådsarbejde har jeg siddet 2 år i Arbejdsmarkedsudvalget som næstformand, hvor vi fik sænket arbejdsløsheden fra at ligge over landsgennemsnittet til at ligge under landsgennemsnittet. Da der blev mulighed for det skiftede jeg til Ældre og Handicapudvalget og til Sundheds- og forebyggelsesudvalget som næstformand, for at prøve at gøre en forskel der også. Det synes jeg især er lykkedes rigtig godt med det arbejde vi har lavet omkring det gode hverdagsliv på plejehjemmene, som netop tager udgangspunkt i borgerens ønske og forsøger at gøre tingene mindre bureaukratiske. Dette er også en af mine helt store politiske kæpheste, nemlig at borgerne/kunderne, forældrene/pårørende sammen med kommunens medarbejdere sagtens kan finde ud hvordan man ønsker at indrette sig uden ret megen indblanding fra administrationen i kommunen. Desto flere opgaver og ressourcer vi kan lægge ud i børnehaverne, skolerne, foreningerne, plejehjemmene osv.. jo bedre vil det blive!

Jeg arbejder altid med udgangspunkt i at ansvaret for ens liv ligger hos den enkelte borger, men sammen med det også friheden til at vælge. Friheden til at vælge hvilken børnehave, skole eller plejehjem man ønsker at bruge i kommunen og at der en god og fornuftig service de pågældende steder. Men om stedet bliver godt eller fantastisk er noget den enkelte skal være med at bibringe stedet. Så man som forælder engagerer sig i og deltager i sine børns skolegang, at man deltager i frivilligt arbejde i børnehaven for sine børn og på plejehjemmet er der for at støtte sine forældre eller venner.

Dernæst skal vi respektere at det hele er betalt med folks hårdt tjente penge, og naturligvis aldrig kræve mere ind end hvad er nødvendigt. Man skal huske at den tid folk tilbringer på arbejde, er tid væk fra familien eller hvad folk nu holder mest dyrebart. Folks arbejdsindsats skal man have respekt for!

 

Uddannelse og arbejde

Arbejdsmæssigt har jeg været en årrække i Jyske Invest og Jyske Bank her i Silkeborg, siden jeg blev uddannet Økonom(Cand.oecon) fra Århus Universitet i 2007. I Jyske Bank og Jyske Invest arbejdede jeg med investering, og holdt primært oplæg for større og mindre forsamlinger om økonomi, nye produkter og investeringsrådgivning i Jyske Bank. I 2016 stoppede jeg for at starte selvstændig virksomhed, hvor jeg kort har undervist på Silkeborg Handelsskole i matematik og Innovation, mens jeg forberedte opstart af den selvstændige enkeltmandsvirksomhed som jeg driver i dag. Valget om at blive selvstændig var for at kunne passe mit byrådsarbejde, men især et ønske om at se mere til mine børn mens de er små!

I fritiden

Når jeg ikke arbejder eller bedriver politik spiller jeg en del fodbold i den lokale klub GUGF, selvom det mest er Old Boys fodbold så bliver der stadig gået til den. Jeg træner et børnehold i badminton, jeg løber af og til, og forsøger generelt at holde mig i form. Jeg sidder også i skolebestyrelsen i Grauballe skole, så jeg kan gøre hvad jeg kan for at mine børns skole kan blive så god som muligt. Jeg holder meget af at gå i biografen, og at gå ud og spise en gang imellem med familien. Jeg læser en del, mest faglitteratur, men forsøger også at klemme lidt skønlitterært ind.

Hvorfor stiller jeg op for Liberal Alliance?

Jeg stiller op for Liberal Alliance, fordi de er det parti der bedst tjener borgernes interesser. Liberal Alliance ønsker at bevare et Velfærdssamfund, med fri og lige adgang til sygehus og uddannelse. Liberal Alliance ønsker et samfund hvor det betaler sig at gøre en indsats, men samtidigt ikke er påtvunget at man arbejder som en gal for bare kunne leve et normalt liv fordi staten kræver for meget i skatter og afgifter.

De ønsker at dem der tjener mindst, skal have til sig selv inden de skal betale til velfærdssamfundet.

De har samtidig en respektfuld tilgang til hvor meget man kan kræve i skat af folk der tjener meget. Jeg har selv kun betalt meget lidt topskat et par år, men ellers ikke. Jeg har dog ingen lyst til at bede folk om enorme summer, blot fordi de er borgere i Danmark. Jeg bryder mig ikke om den misundelse, som jeg synes desværre viser sig at være den eneste årsag til at man betaler Topskat i Danmark. Topskatten betyder intet for Velfærdssamfundet, men enormt meget for de mennesker der skal betale den. Topskatten koster arbejdspladser og velfærd for borgerne, og skal afskaffes.

Velfærdssamfundet skal have råd til at kunne være der for dem der ikke kan klare sig selv, og som har brug for hjælp. Den politik der kan give os det Velfærdssamfund også i fremtiden, finder jeg kun hos Liberal Alliance. Derfor er valget nemt og ligetil, Liberal Alliance!

Start typing and press Enter to search