Ragnar-Gwyn DixenKandidat

Ordfører for ældre- og handicapområdet og bygninger & anlæg for Liberal Alliance Silkeborg

Født: 28. April 1987 i Skanderborg

Personlig hjemmeside

Jeg bor i Lysbro sammen med min søn på 7 år.

Førhen boede vi i Hvinnangdal  indtil 2016 hvor vi flyttede til Lysbro. Jeg ønskede at finde et sted med smuk natur, ikke langt til familien men stadig forholdsvist tæt på centrum og derfor faldt jeg pladask for det sted hvor vi nu bor.

Da jeg blev færdiguddannet elektronikfagtekniker arbejde jeg på AVIONIC (flyelektronik værksted) på Helicopter Wing Karup i flyvevåbnet, hvor jeg var med til at vedligholde og reparerer kommunikationsudstyr, rardar, gps m.v. på forsvarets helikoptere. Efter nogle år besluttede jeg mig for at uddanne mig videre til Elektroingeniør på Århus universitet hvor jeg stadig går.

Hvorfor lokalpolitik i Silkeborg Kommune?

Jeg synes, at Silkeborg kommune er et skønt sted hvor der er noget for enhver smag. Men jeg synes også der er rigtig meget vi kan gøre bedre.

For mig er det vigtigt at vi efterlader os et bedre samfund til vores kommende generationer, og derfor er jeg klar til at gøre en forskel i lokalpolitik. Jeg engagere mig i det jeg laver, derfor er jeg sikker på at jeg kan være med til, at vi udnytter borgernes penge bedre og sikre en bedre kærnevelfærd i Silkeborg kommune.
Jeg vil ikke være med til at vi, i Danmark, betaler så høj en skat som vi gør, og ikke får den valuta for pengene som vi har krav på. Jeg ønsker at vi kan få langt større frihed til at vælge og bestemme over vores eget liv, og at både den kommunale og den privat sektor begge yder en stor indsats for at give de bedste tilbud til kommunens borgere.

Hvorfor stiller jeg op for Liberal Alliance?

I Danmark findes der kun ét parti der har fremlagt en helt konkret plan for at give større frihed til os, og mindre af alt det unødvendige bureaukrati til de offentlige ansatte.

Den offentlige sektor er blevet alt for stor, og hæmmer de enkelte ildsjæle der drømmer om at gøre en forskel, ved at sætte grænser og for næsten alt. Alt hvad der foretages skal reguleres og registreres ned til mindste detalje, og det skaber hverken værdi eller sikkerhed til borgerne. Det skal der gøres noget ved. Det smukke ved demokrati er, at hvis man gerne vil være med til at gøre det samfund man lever i endnu bedre end det er, så har man mulighed for det. Den mulighed har jeg gjort brug af, og håber derfor at jeg kan komme ind og gøre en forskel og gøre Silkeborg Kommune et endnu bedre sted at bo.

Mine tre vigtigste mærkesager:

Mere frihed til familierne med små børn

Børnepasning er en vare som forældre til børn kan og skal kunne vælge imellem. Derfor skal vi i Silkeborg også have en bred vifte af pasnings muligheder til vores børn, så alle har frihed til at vælge det sted der passer dem bedst. Dette vil også være med til at trække flere familier til kommunen. De offentlige tilbud skal blive bedre til at markedsføre sig over for forældrene, og have langt større frihed til at indrette sig på deres helt egen og unikke måde.
Jeg vil kæmpe for at de enkelte steder får langt større frihed til at indrette sig ved at treenigheden (leder, forældreudvalg og medarbejdere) får langt større ansvar og frihed.

Mindre bureaukrati i ældreplejen

Vi har i Silkeborg kommune et engageret og dygtigt plejepersonale der både KAN og VIL gøre en forskel og et godt stykke arbejde. Dette skal ikke hæmmes af et unaturligt stort regulerings- og registreringsapparat. Plejepersonalet skal have mere tid til at gøre det de gerne vil og er uddannet til, nemlig at tage sig af kommunens ældre.

Derfor skal de enkelte plejecentre have større frihed til at indrette sig på den måde de fungerer bedst, og plejepersonalet skal have friheden tilbage. Det betyder at vi skal have større tillid til at personalet kan løfte de opgaver de har så bureaukratiet kan blive mindre og tiden med de ældre kan blive større.

Økonomisk ansvarlighed

Budgettet i Silkeborg kommune skal være ansvarligt og hænge sammen. Jeg vil kæmpe for at vi fortsat kan levere et budget til kommunens borgere, hvor de kan se og mærke at deres penge bliver brugt fornuftigt og brugbart.

Fakta:

Uddannet elektronikfagtekniker og har arbejdet på Helicopter Wing Karup AVIONIC. Er under uddannelse til Elektroingeniør på Århus Universitet.

Bor i Lysbro med sin søn der går i 1. klasse på Buskelundskolen.

 

Start typing and press Enter to search